Vikten av att använda rätt sport-bh

Alla kvinnor som tränar behöver stöd för bysten. Ju mer rörelse som är inblandad i träningsformen desto viktigare blir detta. Och det är precis därför sport-bh:n existerar. Att hitta rätt sport-bh är något alla borde lägga ned tid och energi på.

Men det är inte bara rörelsen vid aktiviteten som spelar roll. Ju större byst desto mer rörelse. Det betyder också att man behöver mer stöd från sport-bh. Formen på bysten kan också bli en faktor.

Hänger de även väldigt mycket kan det vara svårt att hitta något som fungerar väldigt bra vilken modell man än provar på. Även om det låter drastiskt kan det vara värt att överväga en bröstreduktion. Det kommer absolut göra det lättare och mer bekvämt att träna efteråt.

När man provar sport-bh ska man först fokusera på komforten. En bra passform sitter åt tight utan att skära in i huden eller skava någonstans. Brösten ska också helst vara separerad från varandra för att undvika hudirritation från friktion.

Men det räcker sällan med att bara stå still när man provar den. Hoppa upp och ned, pendla även med armarna och böj dig fram och tillbaka och känn efter hur bra den fungerar i rörelse.

Det gäller också att byta dem med jämna mellanrum. Tränar man exempelvis 2-3 gånger i veckan kommer en sport-bh hålla allt från 6-12 månader beroende på kvalitet. Allt eftersom kommer elasticiteten i materialen bli sämre, vilket betyder sämre stöd. För att få dem att hålla så länge som möjligt är det rekommenderat att tvätta dem i max 40 graders värme, alltid utan sköljmedel och inte torka dem i tumlare eller torkskåp.

Undersökningar har indikerat att omkring 85 % av kvinnor har fel storlek på sina vanliga bh:ar. Och då rätt storlek är ännu viktigare när det kommer till sport-bh:n gäller det att verkligen göra allt för att vara så säker som möjligt att man valt rätt.