Vandra i sommar

Vandra

Det är inte bara norrmännen som går på tur längre – att vandra är en fritidssysselsättning som blivit mycket populärt under de senaste åren och det ligger faktiskt något i det de säger. Att vandra är ett av de bästa sätten att upptäcka nya platser. Över hela Europa finns det en uppsjö av vackra vandringsleder. Från Norges fjordar i norr till Cinque terre i Italien.

Viktigt med rätt utrustning

Att ha den korrekta utrustningen kan utgöra hela skillnaden mellan en lyckad och misslyckad vandring. Olika typer av vandringsleder kräver dessutom olika typer av utrustning. Det finns dock några basprylar som man alltid bör se till att ha med sig. A och o är naturligtvis ett par bra vandringsskor. De skall vara ordentligt avlastande, med bra ventilering och stötdämpning. Man behöver också en stabil ryggsäck med bra bärsystem. Den får inte skava eller vara obekväm att bära. Något som är mycket viktigt är att den har ett avbärarbälte som spänns runt höfterna och på så sätt avlastar rygg och höfter. Det finns många bra sidor på nätet som säljer vandringsutrustning. Klicka dig till exempel in på Länna Sport för att ta del av utbudet där och se vad du behöver för din vandring.

En oförglömlig upplevelse

Att vandra är en otroligt stark upplevelse. Aldrig kommer man så nära naturen eller upplever den på samma sätt. Det finns heller inte någon fritidssysselsättning eller sätt att semestra på som går att variera i samma utsträckning. Att låta benen ta en dit man ska samtidigt som man får en fantastisk upplevelse är helt enkelt oslagbart.

Blev du sugen på att vandra i sommar? Kolla då in dessa spännande vandringstips på Expressen och hitta den perfekta platsen för ditt vandringsäventyr.