Upprätta ett träningsprogram

Tränings schema

Oavsett vad du har för målsättning med din träning så är det en fördel att ha någon form av träningsschema eftersom det gör att du har en struktur för din träning vilket ger dig bättre förutsättningar för att lyckas nå dina mål.

Du kan hitta alla typer av träningsscheman på nätet, det finns de som är gratis men även de som kostar allt från någon hundring upp till flera tusen, allt beroende på hur professionellt schema du vill ha. Det bästa är att börja med ett träningsprogram som passar just dina förutsättningar idag men som ändå är utformad så att det blir en utmaning och en del i ditt mål. Du kan alltid byta träningsschema när du nått ett delmål och schemat kanske inte passar längre utan du behöver utmanas ytterligare. Träningsschemat hjälper dig att komma igång med din träning och gör så att du vet hur du ska träna och när. Ett bra träningsschema gör att du får en genomgående träning och undviker att du övertränar dig eller drar på dig skador. Ett träningsschema gör också att du kommer ”tvingas” träna det som du tycker är tråkigt eller de kroppsdelar där du är svagare vilket man annars lätt hoppar över. Ett professionellt träningsschema ger dig också inspiration i träningen genom nya övningar och rätt mängd utmaning för att du inte ska tappa lusten.

Ett bra och professionellt träningsschema är en god investering i dig själv och din hälsa och ska vara en hjälp på vägen för dig att nå dina uppsatta träningsmål.