Tips för sommarträningen

Sommaren är här och det är äntligen dags för den tid på året då träningslusten är som starkast. Idag ska vi titta närmare på olika träningsformer som passar perfekt på sommaren och som kommer göra det roligare att röra på sig. Häng med!

Först och främst vill vi slå ett slag för löpning. När många hör det ordet får man genast associationer till en tung och jobbig träningsform som ofta är ett nödvändigt ont. Men det finns sätt att göra löpningen roligare och mer lustfylld. Att vi nu går in i sommartid gör bara det att det genast känns roligare att ge sig ut på en löprunda. Om du dessutom försöker varva längre och korta distanser med lite snabbhet så kommer det bli roligare än om du bara nöter mil efter mil i samma tempo.

Även styrketräning passar som hand i handske med sommartider. Det finns dels en hel del utegym runt om i våra städer som du kan utnyttja men det varma vädret gör också att du kan till exempel hitta en park eller liknande där du kan göra dina övningar. Armhävningar, burpees eller sit-ups. Titta runt på internet efter tips.

Om du inte har något utegym eller liknande i närheten kanske det är läge att investera i riktiga träningsgrejer själv. Gorilla Sports har ett brett utbud som är perfekt för dig som vill börja träna eller dig som tränat en längre tid men kanske behöver en nytändning. Kanske göra om garaget till ett eget gym? Möjligheterna är obegränsade.