Steg för bättra hälsa nu

Att få leva ett långt och frisk liv är slutmålet för många, men som människa har vi svårt att ta och hålla oss till beslut som inte ger resultat förrän långt i framtiden. Vi är en ”här och nu”-art, kan man säga. Men du behöver inte lägga om hela ditt liv för att må bättre från insidan och ut. Små förändringar kan göra storskillnad!

Rökförbud

Det är dags att sluta röka på allvar. Det är inte en lätt förändring men en som kan ge dig en kickstart i träningen och göra den största inverkan på din hälsa.

Djupa andetag

Ta en paus några gånger under dagen, blunda och ta djupa andetag. Du behöver bara andas lugnt och tungt några gånger för att känna dig lugnare och sänka stressnivåerna i kroppen. När det är som mest hektiskt hemma eller på jobbet är det här en perfekt övning att göra som rutin.

Vitaminer

Om du inte vet om du får i dig alla vitaminer och mineraler, ta det säkra före det osäkra och ta en multivitamin varje dag. Det kanske inte känns i kroppen, men på insidan kommer kroppen att orka med mer och behöver inte kämpa för att hålla igång.

Glas vatten

Drick ett glas vatten innan vare måltid. Det förebygger överätning och ser till att du inte bli uttorkad under dagen. Även om du fuskar med vattendrickande under dagen, har du åtminstone en rutin vid maten som ser till att du får i dig några deciliter vätska.