Så ökar du chanserna för att bli gravid

graviditet_253719508

Om du försöker bli gravid är du inte ensam. Det kan vara svårare än vad man kan tro att få ett positivt svar på graviditetstestet – och för många par är det en jobbig väntan på det efterlängtade beskedet. Det finns dock några saker som gör att du enklare kan hålla koll på hur nära du är en graviditet. Det ger dig också möjlighet att anpassa ditt liv för att maximera chanserna till att du eller din partner ska bli gravid. Här är några tips för dig som vill ha barn.

Ett graviditetstest är ett enkelt och billigt sätt att ta reda på om du har blivit gravid eller inte. Med ett graviditetstest får du svar direkt och kan på så sätt kontrollera din status. Med ett bra graviditetstest kan du veta att resultatet är till över 99 procent säkert. Ett graviditetstest är därför ett praktiskt redskap att ha hemma för att veta om du har lyckats bli gravid eller om ni borde fortsätta prova. Läsa mer om detta på den här sajten. Den ger bra information som kan hjälpa er i steget att bli förälder.

Om du vill maximera dina chanser att bli gravid bör du hålla koll på din ägglossning. Som kvinna har du nämligen störst chans att bli gravid under vissa perioder varje månad. Det finns gott om appar och program som ger dig möjlighet att notera hur lång din menscykel är för att på så sätt få fram information om din ägglossning. Det gör att du vet när det är extra stor sannolikhet att du blir gravid. Alla är vi olika och har olika chanser att bli gravid.

Det finns även fertilitetsglidmedel som ser till att du ytterligare ökar dina chanser. Med hjälp av ett glidmedel kan spermierna röra sig fritt och ser till att inte döda spermierna. Med hjälp av ett fertilitetsglidmedel kan du få det lättare att bli gravid och undviker kontraproduktiva åtgärder som gör det svårare att uppnå ditt mål. Framförallt så bör man inte stressa och jaga upp sig. Det är lätt att säga men så svårt när man verkligen försöker att bli gravid. Se till att prata om det som par hur ni bäst ska gå tillväga.