Roliga och hälsosamma sommaraktiviteter

När det är sommar vill man nog spendera lite tid med att bara vara och kanske inte lika mycket tid inne på gymmet. Som tur är finns det många aktiviteter som är både roliga och gynnar hälsan. Här kommer några förslag till de som har idétorka.

Gå en vandringsled

Att ge sig ut i naturen är perfekt under sommaren och ett av de bästa sätten att göra detta är att gå ut och vandra. Sverige har många vandringsled att välja mellan. Både nybörjare och erfarna vandrare kan hitta lämpliga utmaningar.

Ta en ridtur

Har man aldrig ridit tidigare kan man tro att det mer eller mindre bara är att sitta medan hästen gör allt jobb. Men ridning är helt klart något som sätter lite krav på kroppen, speciellt när man rider länge eller snabbt.

Ut på cykeläventyr

Precis som med vandring finns det stora möjligheter att uppleva vår vackra natur från en cykel. Och med cykling kan man alltid sätta tempot själv och därmed vilken nivå av motion man får.

Klättra på berg

Har man någonsin provat en klättervägg på ett gym tidigare men aldrig varit ute och klättrat på en riktig bergvägg tidigare är det på tiden att man skaffar sig denna upplevelse. Ett tips är att träna upp nyporna innan!