När inte kroppen är som den ska

Det kan mycket väl hända att inte kroppen hänger med när vi tränar. Snabbt kan förutsättningarna ändras då vi på något vis överanstränger oss och vår kropp inte blir som den brukar vara. Det gäller att vi är förnuftiga och söker vård om det är något som inte går över av sig själv.

Om vi under en längre period har gått och haft ont så bör vi kolla upp vad som felar. Beroende på vad som  hänt så finns det olika behandlingsmetoder som kan hjälpa till att få ordning på din kropp. Naprapaten använder sig av olika tekniker och manipulationer för att återställa kroppens leder till sitt ursprungliga läge. Akupunktur och stötvågsbehandling är andra metoder som kan användas för att få rätta på något som inte står rätt till i kroppen. Det kan vara fråga om muskelsmärta och liknande.

Även om vi har något som inte är helt okej med kroppen så behöver det inte vara så att vi måste vara helt stilla. Att röra på sig kan vara en del i läkningsprocessen och det gäller att man känner sin gräns och hur mycket som man kan röra på sig. Prata med din naprapat om hur du ska träna efter en behandling. De har erfarenheten om detta och kan ge dig träningsprogram att följa för bästa återhämtning och läkning av din skada. Självklart så är vilan också viktig för dig så se till att få den vila och återhämtning som du så väl behöver.