Köpa träningsartiklar online – Några tips

Att handla online har sina fördelar – och nackdelar. Det är oftast nackdelarna som de flesta glömmer bort.

Frakten och returen

När priserna jämförs på träningsartiklar ska man alltid kontrollera vad frakten kommer att bli. På större träningsredskap kan det bli en rejäl summa även om det är vanligt att butikerna erbjuder fri frakt vid inköp över en viss summa. Det man däremot även bör kolla upp är vad som gäller vid retur. För även om man får en crosstrainer hemskickad utan frakt så kan det kosta en hel del att returnera den i det fall man exempelvis ångrar sig.

Känslan

För att träningen ska bli av är det viktigt att man trivs med de redskap och maskiner man använder. Det gäller att få rätt ”känsla”. Den som går ner på en sportbutik kommer se att utbudet av hantlar är stort. Detta trots att de väger lika mycket. Orsaken är att de ligger olika handen och ger olika känsla när man tränar. För den som handlar online blir det en viss risk som tas om man köper kläder eller träningsprodukter. Detta åtminstone om man inte handlar med fri frakt och fri retur.

Råden

Är du nybörjare kan det vara en stor fördel att få några råd på vägen. Hur ska träningsartiklarna användas? Hur får man bäst resultat och vad bör man tänka på? Dessa kan fås genom att ringa till butiken som säljer produkterna online. Men helt lätt är det inte alltid att förklara på telefon. Inte minst när det gäller hur foten sätts i mot marken eller hur bindningen ska kännas på skidan. När det kommer till professionell rådgivning vinner de fysiska butikerna.