Kom i form och förbättra din kondition

Många gånger så är det en fråga om inställning och hur man mår. Kom i form och förbättra din kondition är något som de flesta önskar sig men kanske inte riktigt är där än att genomföra de förändringar som behövs. Det kanske behövs en knuff i rätt riktning för att man ska påbörja sin livsförändring. Alla är vi olika och har olika förutsättningar i livet.

Hitta din träningsform

Försök hitta en träningsform som passar dig. Det kan vara att du gillar att vara ute i skog och mark och känner att du vill ta detta ett steg längre. Se till att skaffa dig bra förutsättningar att ta dig ut. En mountainbike kan hjälpa dig att både förbättra din kondition och ta dig ut i naturen på ett smidigt sätt. Försök hitta sträckor som passar din nuvarande kondition. Allt eftersom du blir starkare och får bättre kondition så kan du utmana dig själv med längre sträckor och djärvare områden.

Nybörjare på mountainbike

Är du ny på din mountainbike så ta det lugnt de första gångerna du är ute i naturen och cyklar. Försök hitta stigar och vägar som är anpassade efter din kunskap inom cykling i skog och mark. Du får vara mer alert än om du cyklar på landsväg då det kan finnas träd och rötter som du måste ta hänsyn till. En kuperad terräng ger dig bra puls och du får en mycket bra träning på din mountainbike. Det går med fördel att fler är med och cyklar och då får någon kanske bestämma och cykla först medans alla andra hänger på.

När du har hållit på ett tag

Efter du har hållit på ett tag så är det klart att du vill öka svårighetsgraden på din träning och cykling. Det kanske finns någon förening där du bor som har gjort iordning downhill leder där du kan få cykla utför och uppleva något nytt och spännande. Det kanske visar sig att du har talang för detta att cykla utför och kan ställa upp i någon tävling. I så fall så vill vi vara de första att önska dig lycka till.

Slutligen

Lycka till med din träning på mountainbike och vi hoppas att du känner att det är en träningsform som passar dig och att du förbättra din kondition med detta. Allt eftersom så kommer du att känna att du orkar med mer och anta större utmaning. Du kanske inte börjar med downhill det första du gör som nybörjare med mountainbike. När du känner att du behärskar din cykel så får du ett bättre självförtroende att bege dig allt högre upp.