Fördelen att röra på sig

Alla har vi olika förutsättningar när det kommer till att röra på oss. Fördelen med att röra på sig är många och framförallt så får hjärtat jobba lite mer än vanligt och pumpa runt ditt blod med lite kraftigare fart. All pulshöjande aktiviteter är bra för dig.

Försök hitta de former som passar dig bäst och man ska inte förringa vardagsmotionen som också är viktig att räkna in. Den kan i många fall räcka gott och väl för dig om du regelbundet cyklar till arbetet, tar trapporna istället för hissen och mycket annat som gör att du rör på dig. Ta längre promenader med din hund om du har det.

Vi är många som har ett stillasittande arbete så det är viktigt att vi hittar de former av rörelse som fungerar bäst för oss. Kan du promenera eller ta cykeln till jobbet så är det ett stort plus istället för att ta bilen eller åka kollektivt. Många gånger så är det fråga om planering.

Visst går det snabbare att ta bilen men om du går en halvtimme tidigare och får den promenaden så är det värt hur mycket som helst. Se till att öka på din vardagsmotion med det du kan göra. Genom att du rör på dig så kommer du att må mycket bättre, du kommer att sova skönare och vara mer utvilad.