Cykelträning höst och vinter

Cykelträning är något du tekniskt sett kan ägna dig åt året runt, även om du cyklar utomhus. Självklart måste vissa saker justeras för att bättre kunna anpassas årstiden. Men det är i det stora hela inte något problem och här tipsar vi om hur du enkelt fortsätter cykla även under den kyligare halvan på året.

Det absolut viktigaste förändringen du gör denna tid på året är att kläderna. När det kommer till cykelkläder finns det minst sagt ett bra utbud idag och det är värt att spendera både tid och pengar på att hitta de rätta plaggen för den typ av cykling du ägnar din tid åt.

Och det betyder så klart att du behöver lite varmare kläder när temperaturen sjunker ned mot och förbi nollgradigt. Saker som arm och benvärmare är varmt rekommenderat för både höst och vinter, samt ett par långfingrade handskar. Nyckeln till framgång kommer dock vara att tänka lager på lager när du klär på dig inför cykelturen. Tänk dock på att inte klä dig allt för varmt då kroppen kommer generera en hel del värme på egen hand.

Själva cykeln behöver inte förändras alls under just hösten. Men när vintern kommer kan det vara fördelaktigt att skaffa sig en fatbike. Har du exempelvis möjligheten att cykla i skoterspår i ditt lokala område kan detta vara en riktigt häftig upplevelse