Att hålla sig i form

Många av oss har idag stillasittande arbeten och att hålla oss i form kräver att vi rör på oss på olika sätt. Hur vi tränar ser olika ut då vi alla har olika intressen och vissa träningsformer kanske locka mer än andra. Huvudsaken är att du hittar den typ av träning som du trivs med.

Försök att hitta olika möjligheter att röra på din kropp. Ta till vara alla möjligheter där du får anstränga kroppen lite extra. Ta trappor istället för hissen på arbetet. Kan du cykla till och från arbetet så gör detta. Till arbetet så behöver du inte ta i för kung och fosterland men hem så kan du pressa på lite extra för att få upp pulsen. Duscha får du göra när du väl är hemma.

Även en lunchpromenad kan göra sitt till för din kropp. Genom  att träna så håller våra kroppar längre. Det blir mindre risk för problem med rygg om du bygger upp muskulatur kring din ryggrad. Även magmusklerna är bra för att hålla din kanske dåliga rygg på plats. Det gäller att vi rör på oss och genom hålla vår kropp i rörelse så blir den starkare och vi kommer att må mycket bättre av vår träning.