Att behöva hjälpmedel på grund av funktionsnedsättning

Det finns ett stort behov av stöd vid funktionshinder och många personer med funktionsnedsättning behöver olika typer av hjälpmedel. En funktionsnedsättning kan både vara fysisk och psykisk och vilka hjälpmedel som behövs beror både på individuella behov samt vilken typ av handikapp det gäller. Det finns hjälpmedel som erbjuder stöd vid gång, samt de som kan hjälpa till att stärka balansen och koordinationen.

Köp högkvalitativa hjälpmedel online

Om du eller någon du känner är i behov av hjälpmedel kan du med fördel besöka euforia.se, som är stolta tillverkare och distributörer av handikappshjälpmedel sedan 20 år tillbaka. De erbjuder bland annat utrustning till säng, stolar och bord så som förhöjningshjälpmedel och sänggrindar. De har även kryckor och käppar som är utmärkta som stöd vid promenader. Som sagt har alla olika behov av hjälpmedel, vissa mer och andra mindre.

Hjälpmedel vid toalettbesök och bad

Många personer med funktionsnedsättning behöver hjälp när de ska sköta sina toalettbesök, samt när de ska duscha eller bada. De hjälpmedel som finns sträcker sig från badstolar och badkuddar till duschvagnar beroende på graden av handikapp. Toaförhöjningar både med och utan armstöd brukar också vara hjälpsamma, både vid funktionsnedsättning och efter operationer. Om du arbetar med personer med funktionshinder har du ofta koll på vad som behövs.