Äta en varierad kost

För att vi ska må bar så gäller det att äta en varierad kost. Det är inte alltid det enklaste då våra dagar kan se olika ut och ibland så måste man snabbt få i sig något för lunchen är allt för kort. Andra dagar så kanske det ser annorlunda ut och man får i sig både frukost, mellanmål, lunch, ytterligare ett mellanmål och middag.

Alla har inte förmågan att laga den mat som mans toppar i sig så det kan bli en del halvfabrikat och snabbmat som inte alltid är bra för oss. De flesta av oss är nog medvetna om att vi skulle behöva ändra våra matvanor. Det skulle garanterat få oss att må bättre med en mer varierad kost. Men innan vi kommer till en perfekt värld med regelbunden och varierad kost så får vi göra så gott vi kan.

Om vi känner att vi inte riktigt mår som vi brukar göra så kan det vara att vi har brist av något viktigt. Det kan vara vitaminer och mineraler som vi inte fått i oss tillräckligt. Då finns det kosttillskott som vi kan prova för att se om det blir någon förändring. Du kan också gå till din vårdmottagning och be om att få ta prover för att se vad som fattas dig. Då kan du får svart på vitt vad som du behöver få i dig för ämnen för att bättra på din hälsa.